W najnowszej książce Katarzyny Błażejewskiej-Stuhr pt. Uczta małego alergika znajdują się przepisy na typowe posiłki zmodyfikowane pod kątem alergików, np. lody bez użycia jajek oraz pizza czy makaron bez glutenu i wegańskie zamienniki nabiału: ser żółty, ser biały, jogurt.
Alergia pokarmowa to diagnoza, która przeraziła już niejedną mamę. Kluczową rolę odegra odpowiednio zbilansowana dieta. Ale co na to dziecko? Czy będzie chciało jeść dania pozbawione składników tak popularnych w wielu kuchniach, jak jaja, mąka? Katarzyna Błażejewska-Stuhr jako dietetyczka i mama alergika udowadnia, że można gotować dla dzieci zdrowo, kolorowo i pysznie, bez alergenów.
Chcesz poinformować o konkursie, akcji lub ciekawym wydarzeniu, które organizujesz? Wyślij link do konkursu wraz z opisem na adres redakcji redakcja(@)blogimam.pl :)
W co ubrać dziecko do chrztu latem?
Katarzyna Mróz, 25.04.2024
Czy noworodki potrzebują zabawek?
Katarzyna Mróz, 24.04.2024
Jak zrobić herbatniki maślane?
Katarzyna Mróz, 24.04.2024
Katarzyna Mróz, 24.04.2024
Jak odświeżyć dziecięcy pokój?
Katarzyna Mróz, 23.04.2024
Jak zrobić dezodorant z ałunu?
Katarzyna Mróz, 23.04.2024
Katarzyna Mróz, 23.04.2024
Nagrobki granitowe - jakie pomniki mogą wyjść spod ręki rzem...
mika3008, 22.04.2024
Jak kłaść dziecko na brzuszku?
Katarzyna Mróz, 22.04.2024
Jaką wysokość czapki dla dziecka?
Katarzyna Mróz, 22.04.2024
Czy dziecko w drugiej klasie musi umieć czytać?
Katarzyna Mróz, 22.04.2024